JÖNKPINGS-POSTEN INFÖR CENSUR


På insändarsidan i dagens JP meddelar tidningen att politiker inte i nuvarande tider (valtider) inte längre kan kan räkna med att få några inlägg publicerade. Anledningen är luddig men platsbrist på insändarsidan är ett av skälen. Denna lokala tidning med närmast monopolställning förnekar sig inte. I stället borde man nu utöka insändarsidan med ytterligare en eller två sidor. Eftersom samma tidning inte heller publicerar någon kritik mot sin egen tidning och inte heller som snart enda dagstidning inte har någon nätupplaga är den på väg att gräva sin egen grav.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till JÖNKPINGS-POSTEN INFÖR CENSUR

 1. Birgit skriver:

  Jag håller med dig om att JP borde utöka antalet insändarsidor, men däremot tycker jag att det är rätt att privatpersoner får företräde. Är det för att jag är journalist jag tycker det är viktigt att ”den lilla individen” kommer före politiker?

  • andersnorgren skriver:

   Alla är vi individer. Inte små utan unika varelser som varje dag så gott vi kan utifrån våra förutsättningar. Varje dag, år ut och år in. Oftast av glädje.

 2. Birgit skriver:

  Dessutom… höll jag på glömma… Jag är förvånad över hur JP spottat upp sig när det gäller valbevakningen. Tror inte att den var lika intensiv för 10-15 år sedan.

 3. Birgit skriver:

  Ja Anders, du har rätt. ALLA människor är unika individer. Men du och jag har, som politiker, helt andra möjligheter ”än den lilla människan” när det gäller att föra ut våra budskap.
  För Hulda 78 år är det inte lika lätt att lägga upp en blogg, sprida flygblad på stan eller köra omkring med en bil som är straipad med hennes budskap. Ändå är det viktigt att Hulda får komma till tals. Liksom Per 67 år, eller Leona 11 år. Den tredje statsmakten har ett ansvar!

  • andersnorgren skriver:

   Jag vurmar mycket fr Hulda 78 och Per 67. – Liksom fr Karin 3 eller Johanna 14 som har en omvrldskarta som ser ut som en jordbvning. Jag vrnar om dej och Peter ocks fast ni har talets gva. P mndag skyltar Peter och jag om enligt verenskommelse kl.12.55. idag. Det du !! Anders

 4. Birgit skriver:

  Vad bra! Då är nog du och JP överens… Ni vurmar båda för Hulda, Per och alla andra. Men när det är platsbrist måste man prioritera. Det är DÄR du och jag önskar att JP hade kunnat vara lite mer generös och lägga till en sida. Fast jag vet att det inte är lätt. I tidningsvärlden funkar det inte med EN sida till…

  • andersnorgren skriver:

   Nja,JP och jag är nog inte överens riktigt. Men kvitta vilket det är inte världens viktigaste fråga. Inte ens att få sista ordet betyder allt.

 5. Politiska drapor hör inte hemma på en dagstidnings insändarsida. Har själv arbetat på en dagstidning och vet vad brevhögarna innehöll när det närmade sig val. Istället bör politikers åsikter vädras på debattsidan. För det är väl debatt de vill ha? Inte fler väljare…

 6. Johan skriver:

  Sant, så sant Lennart! Politiker kan använda sina plakat på stan eller debatt, så långa inlägg att ingen orkar läsa. Insändarsidan är för ”vanli fölke”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s